Endüstriyel Kaplamalar
HER ADIMDA DESTEK!
Çalışma ortamı, saha şartları ve gereksinimlerinizi değerlendirerek çatlak onarımı, alt yüzey hazırlığı, astarlama, tesviye ve şap uygulamalarında profesyonel, kalıcı ve kaliteli çözümler sunulmaktadır. Çeşitli endüstrilere yönelik portföyümüzden doğru yüzey sistemini seçerek sizin için doğru stratejiyi tasarlıyoruz.
Bu bağlamda birçok endüstriyel ortam için olanak sağlanmaktadır; Yiyecek ve içecek, otopark ve ulaşım, mühendislik ve imalat, eğitim, eğlence, ofis, elektrik ve antistatik, otomotiv ve havacılık, ilaç ve sağlık, depolama ve lojistik ile perakende gibi birçok ortam için kullanım imkânı sunmaktadır.
EPOKSİ İLETKEN ZEMİN
Uygulamaya hazır hale getirilen beton yüzeyler EPDXY SEALER 5000, solventsiz şeffaf epoksi beton astarı ile iyice yedirilerek astarlanır. Uygulama rulo veya airless ile yapılabilir. Uygulamanın kuruması sonrası görünüm, ıslak beton görünümünde olacaktır. Astar uygulama sonrası ortaya çıkan beton hataları ve büyük çukurcuklar, epoksi beton astarı ve silis kumu karıştırılarak yapılacak epoksi harç ile onarılır, doldurulur. Bu durumda yüzey tekrar astarlanmalıdır.
İletken Kat:
Epoksi beton astarı uygulanmış yüzey üzerine, astarın ilk kuruması sonrası, 4 – 6 saat içinde, en az 150gr/m2 kalınlıktaki bakır levha tüm alana döşenir. Duvar diplerine de, döşenen bakır levhalar üzerine 2,0 mm kalınlığında bakır lamalar yerleştirilir. Bakır levha ve lamaların temas etmesine dikkat edilmelidir.
Taşıyıcı Kat:
Epoksi empregnasyon astarı uygulamasından en az 24 saat sonra 1 kısım ESD COAT elektrostatik epoksi kaplama karışımına 0,4 kısım 0,1-0,3 kuvars kumu karıştırılarak 1,5 mm kalınlığında elektrostatik epoksi kaplama taşıyıcı katı olarak uygulanır.
Karışımın Hazırlanması:
Iki bileşenli bir ürün olup kanşım ömrü göz önüne alınarak, tüketilecek miktar kadar belirtilen kanşım oranında hazırlanmalıdır. Homojen bir kanşımın elde edilebilmesi için ürün sıcaklığının 15°C’den az olmamasına dikkat edilmelidir. A bileşen kendi içinde mekanik bir karıştırıcı ile çabucak kanştınlmalı, karışım oranına dikkat edilerek, sertleştirici (B bileşeni) ilave edilmelidir. A ve B bileşenleri homojen oluncaya kadar karıştırıldıktan sonra 0,1 – 0,3 aralığındaki kuvars kumu ilave edilmeli ve 300 – 400 dev/dk hızla, en az 3 dk mekanik bir kanştıncı ile karıştırılmalıdır.
Yüzeye Tatbiki:
Uygulamaya hazır hale getirilen karışım taraklı mala ile yaklaşık 1,5 mm kalınlığında yüzeye tatbik edilir, kirpi rulo ile kaplamadan havanın çıkarılması sağlanır.
Başlıca özellikleri ;
- 1 3 mm kalınlık
- pürüzsüz yüzey
- Su geçirmez
- Toz tutmaz
- Ucuz onarım
- Kolay bakım
- Yüksek dayanım
- Estetik
- Antibakteriyel
- İletken zemin (conductive)
Başlıca uygulama alanları ;
- Ameliyathane zeminleri,
- Çip üretim tesisleri,
- Sağlık kurumları
- İletken zemin talebi olacak alanlar,
- Fabrika zeminleri,